+421 903 456 321    
Ivanská cesta 1920/2
821 04 Bratislava

29.06.2024

Prečo je lepšie kúpiť jazdené vozidlo a nie nové

Kúpa auta je významná investícia, ktorá si vyžaduje dôkladné zváženie. Z kľúčových otázok, ktorú si mnohí kupujúci kladú, je, či si vybrať nové auto alebo ojazdené.

1. Nižšia cena

Najzrejmejšou výhodou jazdených vozidiel je ich cena. Jazdené autá sú výrazne lacnejšie ako nové, čo znamená, že môžete ušetriť značnú sumu peňazí. Táto úspora vám umožní investovať do iných dôležitých vecí, ako je poistenie, palivo alebo pravidelný servis. Pre mnohých ľudí je práve nižšia cena rozhodujúcim faktorom pri kúpe auta.

2. Menšia strata hodnoty

Nové autá strácajú hodnotu veľmi rýchlo. Hneď ako si nové auto vezmete z predajne, jeho hodnota môže klesnúť o 10-20%. Po prvých troch rokoch môže hodnota nového vozidla klesnúť až o 50%. Naopak, jazdené autá už prešli týmto najväčším poklesom hodnoty, čo znamená, že ak sa rozhodnete vozidlo predať o pár rokov neskôr, strata hodnoty bude oveľa menšia.

3. Lepšia výbava za nižšiu cenu

Pri kúpe jazdeného vozidla máte možnosť získať auto s lepšou výbavou za rovnakú cenu, akú by ste zaplatili za základný model nového auta. To znamená, že si môžete dopriať luxusné prvky, ako sú kožené sedadlá, navigačný systém, vyhrievané sedadlá, kvalitnejší audiosystém a mnoho ďalších, ktoré by boli v novom aute výrazne drahšie.

4. Bezpečnosť a technológie

Moderné autá sú vybavené množstvom bezpečnostných prvkov a technológií, ktoré sú často dostupné aj v jazdených vozidlách. Vďaka rýchlemu pokroku v automobilovom priemysle sú aj niekoľko rokov staré modely vybavené systémami ako ABS, ESP, airbagmi, parkovacími senzormi či kamerami. To znamená, že si môžete kúpiť jazdené auto, ktoré je bezpečné a technicky vyspelé.

5. Širší výber modelov a značiek

Trh s jazdenými autami ponúka obrovský výber rôznych modelov a značiek. To znamená, že máte väčšiu šancu nájsť presne také vozidlo, ktoré vyhovuje vašim potrebám a preferenciám. Môžete si vybrať auto, ktoré je osvedčené a má dobrú reputáciu z hľadiska spoľahlivosti a výkonu.

6. Nižšie poistenie

Cena poistenia sa často odvíja od hodnoty vozidla. Pretože jazdené autá majú nižšiu hodnotu ako nové, poistenie jazdeného auta býva zvyčajne lacnejšie. To vám umožní ušetriť peniaze aj na tomto fronte, čo prispieva k celkovým úsporám pri kúpe jazdeného vozidla.

Kúpa jazdeného vozidla ponúka množstvo výhod, ktoré môžu urobiť túto voľbu oveľa atraktívnejšou v porovnaní s kúpou nového auta. Nižšia cena, menšia strata hodnoty, lepšia výbava, bezpečnosť a technológie, širší výber modelov a značiek a nižšie poistenie sú len niektoré z dôvodov, prečo by ste mali zvážiť jazdené vozidlo. Pri správnom výbere a dôkladnej kontrole histórie vozidla môžete nájsť skvelé auto, ktoré vám bude spoľahlivo slúžiť mnoho rokov.

V autobazári AutoGigant nájdete vozidlá kúpené a servisované len v Slovenskej republike, po prvom majiteľovi a so 100% garanciou najazdených kilometrov. V prípade dopytu, Vám vieme poskytnúť kompletnú servisnú históriu ku každému jednému ponúkanému vozidlu. 

Ponuka vozidiel AutoGigant