+421 903 456 321    
Ivanská cesta 1920/2
821 04 Bratislava

29.03.2024

Výhody kúpy jazdeného auta po prvom majiteľovi

Kúpa nového auta môže byť vzrušujúcim zážitkom, ale nie vždy je to najrozumnejšia voľba pre každého. Pre mnohých ľudí je kúpa jazdeného auta po prvom majiteľovi lákavou alternatívou, ktorá prináša množstvo výhod. V tomto blogu si povieme o tom, prečo je kúpa takéhoto auta rozumnou voľbou a aké sú jej hlavné výhody.

1. Dochovaná servisná história

Jedným z najväčších benefitov kúpy jazdeného auta po prvom majiteľovi je to, že máte väčšiu istotu o stave vozidla. Zvyčajne majitelia starajúci sa o auto od novoty majú záujem o jeho pravidelnú údržbu a servis, čo znamená, že kompletná servisná história vozidla je často dostupná. Tento fakt vám umožňuje transparentne sledovať, aké údržbové práce boli vykonané a kedy, čo môže viesť k väčšiemu pokojnému spánku, keď ide o stav auta.

2. Nižšie riziko skrytých problémov

Kúpa jazdeného auta po prvom majiteľovi znižuje riziko skrytých problémov, ktoré sa môžu objaviť pri kúpe auta od viacerých majiteľov. S menším počtom majiteľov je pravdepodobnejšie, že budete mať presnejšiu predstavu o tom, ako sa auto starali a ako s ním jazdili.

3. Menej nájazdov a opotrebenie

Auto jazdené len jedným majiteľom obvykle má nižší počet nájazdov v porovnaní s autami, ktoré mali viacerých majiteľov. Toto môže znamenať menej opotrebenia motoru, prevodovky a ďalších kritických častí auta. Tým pádom je pravdepodobnejšie, že auto bude v lepšom technickom stave a bude poskytovať spoľahlivejšiu jazdu.

4. Jeden majiteľ, rovnaká jazda

Keď auto jazdil len jeden majiteľ, pravdepodobne podliehal rovnakým jazdným návykom, čo môže znamenať menej náhlych štýlov jazdy, ako sú agresívne zrýchlenia alebo prudké brzdenia. Toto môže pozitívne ovplyvniť životnosť auta a znižovať riziko opotrebenia.

Kúpa jazdeného auta po prvom majiteľovi prináša množstvo výhod, ktoré robia túto voľbu atraktívnou pre mnohých ľudí. Dochovaná servisná história, nižšie riziko skrytých problémov, menší nájaz kilometrov a rovnaká jazda sú len niektoré z faktorov, ktoré robia túto voľbu rozumnou. Takže ak plánujete kúpu jazdeného auta, nezabudnite zvážiť možnosť auta po prvom majiteľovi - môže to byť práve tá správna voľba pre vás.

V autobazári AutoGigant nájdete vozidlá kúpené a servisované len v Slovenskej republike, po prvom majiteľovi a so 100% garanciou najazdených kilometrov.  

Ponuka vozidiel AutoGigant